Mayat Pulang Ke Rumah


Malam dah semakin larut. Hurmmm yaya agak kepenatan hari ini. Sambil membuat pertanyaan kepada pakcik google tup2..eh yaya terjumpa satu artikel dari carigold forum mengenai amalan sihir di sebuah perkampungan ceruk kepulauan sulawesi. Kalau tak silap yaya Kg Toradja namanya. Dah nama pun penuh mistik..confirm orang2 nya jugak mistik.. Untuk makluman yaya tak tahu mengenai kesahihan foto ini. Jangan pulak ada yang melenting esok2.. Sekadar renungan dan tambah pengetahun bersama. Amalan ilmu hitam ini boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri. Mungkin untuk tujuan pengkebumian. Yaya pun tak tahu,

Mengikut amalan turun temurun jika ada kematian di Kg Toradja maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti pabila tiba dirumahnya. Katanya kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kg dari menguruskan mayat tersebut.

Sebagai umat islam kita sedia maklum bahawa umat islam di larang sama sekali mengamalkan sihir dalam kehidupan seharian. Minta2 semua jauhkan diri dari amalan khurafat ini.

Salam Ceria..salam sayang..


Tags: mayat, toradja, pulang, rumah, kampung, khurafat, sihir, ilmu, hitam


Blog yaya Updated at: 2:08 PG

2 comments:

  1. Syaitan boleh mengelirukan manusia..be ware

    BalasPadam
  2. Syaitan sentiasa berusaha menyesatkan manusia dengan apa jua cara sekalipun...
    Satan always trying to guide humans to the wrong path by means nescessary

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Dapatkan Info terkini Terus ke Inbox email Anda