7 item Terlajak Laris Pembekal Borong Barang Dari China

Sama ada kita sedar atau tidak kebanyakan barang made in China sudah sebati dengan jiwa Rakyat Malaysia. Hampir setiap hari kita (pengguna Malaysia) menggunakan barangan daripada buatan Negara China. Lihat sahaja Komputer dan Tablet yang dipakai rata-rata adalah daripada China. Kalau anda perasan, Ipad dan jua Iphone yang menguna pakai teknologi USA juga dibuat di Negara China. Salah satu sebabnya adalah disebabkan kos tenaga buruh di Negara china adalah murah berbanding lain-lain negara.


Jangan ingat produk  atau item Made in China ini tidak berkualiti.

Hasil pengamatan yaya, ada lebih kurang 7 produk atau item buatan China yang terlajak laris di Malaysia dan rata-rata penjual di laman lelong.my, ebay.com.my menjual produk ini dan tak kurang juga dari blog dan juga website.

Mari kita lihat senarai 7 barangan terlajak laris Buatan China

Item 1 # Pen Al Quran Digital 
Saya lihat kebanyakan penjual menjualnya pada bulan Ramadhan dan Haji. Permintaan hingga kini masih lagi tinggi 

Item 2 # Android Tablet PC 
Kepada yang kurang kemampuan untuk beli ipad dan Galaxy Tab mempunyai pilihan anroid tablet. Kebanyakan produk ini dijual di mudah.my dan juga lelong.my. Anda boleh search sendiri

Item 3 # Pakaian Kanak-kanak
Produk yang sentiasa mendapat sambutan daripada pengguna internet tak kira musim. Sebab setiap hari akan ada kelahiran baru. Jadi permintaannya sentiasa ada. 

Item 4 # Mp3 
Produk ini adalah alternative kepada ipod. 

Item 5 # GPS 
Walaupun kebanyakan kereta hari ini menggunakan GPS dan juga boleh didapati dalam perisian waze dan sebagainya namun permintaan GPS secara dalam talian masih tinggi. 

Item 6 # Helicopter Control 
Selain daripada murah, permintaannya sentiasa tinggi untuk peminat permainan RC. Yaya pun tak terkecuali membeli produk ini.. hihi

Item 7 # Hand bag
Jangan ingat handbage China tidak berkualiti. dengan harga yang berpatutan kita boleh perolehi barangan gred AAA



Cuma persoalannya.. 

Bagaimana kita boleh dapatkan barangan buatan China yang berkualiti tanpa saya perlu ke Negara China?


Tambahan kos ke sana bukanlah murah dan tiada pengalaman untuk membeli belah di sana. Daripada cerita rakan-rakan dapati penjual di Negara china kebanyakkan suka menaikkan harga sesuka hati kalau tahu kita adalah dari Malaysia. Nanti tak pasal-pasal kita diperdaya  dan ditipu pula.

Untuk atasi permasalahan ini, Yaya ada terbaca mengenai panduan Bisnes Import Barang Import Dari China. Kita sebenarnya tak perlu susah payah tempah tiket Air Asia ke China semata-mata nak dapatkan barangan daripada sana. 

Mungkin anda masih tidak ketahui ramai pemborong di Malaysia di luar sana yang Buat Duit dan Untung berlipat kali ganda dengan hanya mengimport barangan dari China.

Kebanyakkan rata-rata mereka merahsiakan daripada pengetahuan kita dan memain peranan sebagai peniaga online. Ini kerana mereka juga perlu jaga pendapatan mereka. Kalau tahu akan rahsia ini sudah tentu anda tidak membeli daripada mereka lagi selepas ini. 

Cuma di sini yaya akan membuat rumusan mengenai rahsia pemborong-pemborong atau pembekal dari Malaysia ini dalam panduan ebook pakej import dari Negara China

Apa yang perlu diketahui dalam panduan ini ditulis setebal 81 muka surat yang mana ia akan membantu kita untuk memahami apa yang perlu dikatahui bagaimana caranya untuk mengimport dan melakukan dropship barangan dari Negara China

Selain itu, dibantu sokongan 8 Video panduan Import Barangan Dari China dengan jumlah durasi masa sepanjang 42 minit yang diterangkan oleh mereka yang berpengalaman. Didalam pakej Video ini akan dapat membantu kita untuk mengenalpasti laman web pembekal yang boleh dipercayai, pelajari cara untuk membuat carian barangan dan juga melakukan dropshipping. 

Faham-faham sahaja hari ini banyak juga penipu internet yang merosakkan market perniagaan dropship ini.


Kita hari ini bertuah kerana akan menerima juga 4 bonus yang yaya fikirkan amatlah membantu kepada mereka yang masih baru berjinak-jinak dalam pakej Import barangan China ini. 

Tanpa ke Negara China kita sebenarnya boleh lakukan perniagaan ini dari rumah di Malaysia. Cuma apa yang diperlukan adalah :-

1. ON internet di komputer dan buat kajian pasaran
2. Lakukan tempahan produk
3. Tunggu pesanan tiba di rumah
4. Mula menjual di facebook dan lain-lain medium.

Kalau berminat nak pelajar perniagaan ini boleh rujuk sumber yang sahih. Salah satunya dengan Saudara Nigel Ong.. Menariknya ebook yang beliau hasilkan sangat membantu memberikan maklumat bagaimana untuk membuat pemilihan produk tanpa perlu keluarkan kos pergi ke China..

Boleh rujuk ebook Beliau -- > Rahsia Taobao Beli Barang Dari China


Blog yaya Updated at: 1:46 PTG

2 comments:

  1. Memang berisiko kalau main redah je bila nak memborong di China.

    BalasPadam
  2. memang barang-barang hot item tak ramai yang tahu..dah tahu lubuk kat mana..abis la..:D

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Dapatkan Info terkini Terus ke Inbox email Anda